neyimvarki
New member
İstanbul'da önceki gün 31 yaşındaki polis memuru Cihat Ermiş, ihbar yapılan adrese gittiğinde açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Bu zanlının da 32 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Hukukçular sabıka kaydı bu denli yüksek olan kişilerle ilgili farklı bir uygulamaya gidilmesi gerektiği görüşünde.
Onlarca suç kaydı olanlar, başka bir ifadeyle suçu meslek haline getirenler, sabıka kayıtlarına yenilerini eklemeye devam ediyor.
31 yaşındaki polis memuru Cihat Ermiş ihbar yapılan adrese gittiğinde 32 suç kaydı olan zanlı tarafından açılan ateşle şehit oldu. Ancak bu olay ilk değil. Polis memurları, Hakan Telli, Abdulkadir Güngör, Ayhan Ölçer, Barış Göl ve Erhan Gökteke farklı yıllarda ve farklı illerde suç makinesi haline gelmiş, cezevine girse de kısa sürede serbest kalan zanlılar tarafından şehit edildiler. Üstelik sadece güvenlik güçleri de değil, birçok vatandaş da bu suçların hedefi heline geliyor.
Avukat Serkan Günel, "6 ay ile 2 yıl arasında cezalarla karşı karşıya kalınması karşısında bu kişilerin cezaevinde geçirdiği sürelerin aslında bir yılı 6 ayı bulmadığı durumlar söz konusu olabiliyor. Bu kişiler koşullu salıverilme ve denetimli serbestlikten yararlanıyorlar dışarda geçirdikleri sürede de kanunun öngördüğü yeterli sonucun alınamadığı durumlarla karşı karşıyayız." diye konuştu.
Hukukçular suçu meslek haline getirenlerle ilgili uygulamanın değişmesi gerektiği görüşünde. Çünkü bu kişiler ne cezaevinde ne de dışarda topluma kazandırılamıyor. Günel, "Denetimli serbestlikte yeterince ilgilenecek psikoloğun ve rehabilite merkezlerinin olmadığı gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Suç işlemeyi meslek haline getirmiş bu tip insanların çok daha yakından izlenmesi, bunun üzerinde durulması gerekiyor. Belki cezevinde geçireceği sürelerin çok daha fazla olmasının sağlanması gerekmekte. Çünkü bu durumlar suçun cezasız kalması gibi bir psikolojik anlam doğurmak toplumda adelet duygusunu da yaralamakta." dedi.